Jdi na obsah Jdi na menu

Stalida

dreamstime_2756407_loutro.jpg

Stalida je turistické městečko na severním pobřeží Kréty. Leží nedaleko města Malia. Stalida je pobřežní město, které je obklopené mnoha restauracemi. Stalida je oblíbeným cílem cestovních kanceláří, proto je to spíše rušnější letovisko. Původně bývala Stalida rybářská vesnička. Pláž je zde čistá, občas přerušovaná malými útesy. Moře bývá teplé.

Doprava
Ve Stalidě je dobré autobusové spojení do Heraklionu. Proto je Stalida dobré výchozí místo, pokud chcete poznat střední a východní Krétu. Stalida má také výbornou silnici do Agios Nikolaos, tudíž je zde vhodné cestovat i autem. Na letiště u Heraklionu je to pouhých 30 kilometrů a cesta trvá autem půl hodiny.

Zajímavá místa
Blízko Stalidy je pohoří Selena Oros, které patří do většího pohoří Dikti. Chybí zde však turistické značky, takže je dobré mít dobrý orientační smysl. Planina Lassithi je dalším zajímavým místem. Je to horská planina uprostřed pohoří Dikti. V minulosti zde bývaly stovky malých větrných mlýnů. Po obvodu Lassithi je roztroušeno asi deset vesnic. Nedaleko leží město Malia, což je významná archeologická lokalita.

Firo
Hotel a bungalovy Katrin ***
Hotel Anthoussa Resort & Spa ****
Hotel Cactus Beach ****
Hotel Cactus Royal *****

VTT
Studia, Apartmany Synero **
Hotel Kyknos Beach **** kat.A
Hotel Ariadne Beach *** kat.B
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář