Jdi na obsah Jdi na menu

Kolymbari

18. 9. 2010

dreamstime_1509402_fodele--small-village-in-crete.jpg

Letovisko Kolymbari leží na severním pobřeží, asi 25 km západně od města Chania. Kolymbari je oblíbeným dovolenkovým letoviskem. Je totiž doposud nezasažené velkými hotelovými komplexy a nadměrným ruchem. Jedná se o klidné turistické středisko, které má dlouhé rovné pláže ohraničené přístavem pro malé rybářské lodě. Pláže zde jsou písčité i oblakovité.

Doprava
Z Kolymbari jezdí pravidelné autobusové linky do jiných, rušnějších měst. Můžete si v okolí Kolymbari udělat krásné pěší výlety mezi skalnaté pobřeží s řadou malých zátok a tůněk. Komu se nechce chodit pěšky, může využít půjčovny aut. Na nejbližší letiště, což je letiště Souda, to trvá necelou hodinu jízdy autem. Letiště je vzdáleno 40 kilometrů.

Zajímavá místa v okolí
Letovisko Kolymbari je výchozím bodem pro poznávání celé západní části ostrova. Můžete navštívit krásné romantické město Chania, které obklopují 3 kilometry dlouhé hradby z 16. století. Zajet si můžete i na lagunu Balos, která má krásné bělorůžové písky nebo na slavnou pláž Falasama, či Elafonisi.

VTT
Hotel Selini Suites ***